Livet

Sovit som en prinsessa

Kudde. Det är ju nåt som dom flesta har i sängen. Och något som man kanske inte lägger så där jättestor vikt vid när man köper säng. I alla fall inte jag. Vi har en säng för över 25000:- och jag har en kudde för 19:-
Sängen har vi provat ut, testat, utvärderat, läst på om, varit runt i hundra butiker för att provligga och sen när vi bestämt modell har vi även valt färg, tyg, hårdhet, ben och bäddmadrass. Sen till slut väntade vi 4 veckor på att få den. Min kudde snodde jag åt mig tillsammans med kisslakan till Harry på IKEA på ca 30 sek. För dom där 19 kronorna. Jag sover fina fisken i vår säng. Men vaknar var och varannandag med huvudvärk som sitter i nacken. Efter några veckor nu har jag insett att det kan kaaaaanske bero på den där saken som kallas kudde. När jag köpte den såg den ut som en kudde. Den kändes som en kudde. Men nu är den mer lik min gamla nalle jag fick när jag föddes – det en hård klump stuffing i mitten men sen är det mest luft.

Igår gick jag därför in på SOVA (hade tänkt IKEA för att komma billigt undan men orkade inte åka till Barkaby) med bestämda steg. En otroligt trevlig tjej skuttade på mig och jag som vanligtvis ALLTID svarar ”nej tack, jag behöver ingen hjälp, tittar bara lite” hörde mig själv säga ”Jag behöver en riktigt bra kudde”. Innan jag visste ordet av låg jag i en megakingsizesäng med ett hav av heeeeeelt fantastiska kuddar. Den ena skönare och fluffigare än den andra. Jag hade preciiiis tänkte säga att jag ville ha en när hon börjar prata.
”Den här kostar 499:- den här kostar 798:- den här kostar 999:- och den du håller i 1795:-”

1795 SVENSKA KRONOR FÖR EN KUDDE???? Jag kan få en utlandssemester eller en bil för dom pengarna. Tack men nej tack. Svarade nåt i stil med att ”det kanske var liiiite i värsta laget, kanske finns det någon liknande men lite billigare?” Såklart det fanns. Min kudde. Min nya kudde. Med ett lager av nåt märkligt material som gör att den är sval. Den känns kall när man lägger sig på den. När jag lagt huvudet på den kudden fanns ingen återvändo. Den hade kunnat kosta en månadslön – det där är min kudde! 995:- (HUUUUGA) men nedsatt till 795:- (TACK OCH LOV) Jag blundade och drog kortet. Hoppas hoppas det är värt pengarna.

I natt har jag sovit på min nya värstingkudde. Jag har inte vänt på den en gång för att den ska kännas sval. Jag har inte fluffat den en enda gång. Jag har inte ont i nacken idag. Jag behövde inte ens fluffa den när jag bäddade – den hade fluffat upp sig själv medan jag var och hämtade Harry och gick på toa.

Jag är omvänd. Lägg pengar på din kudde. Det är SÅÅÅ värt det. Och be om hjälp i butiken. Den kudde jag hade kikat in mig på var den jag tyckte allra minst om när jag provade dom.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: