Mat

Rabarbersaft

Igår tog jag hand om all rabarber jag fick av mamma och pappa från landet. En hel del åkte i frysen men 1 kg blev till goooodaste saften. Jag har aldrig sysslat direkt med att safta men är uppvuxen på mormors hemgjorda hallonsaft. Så! Sagt och gjort – dags att lära sig göra saft. Rabarbersaft är ju hur lätt som helst att få till så det var inte sista gången.

1 kg rabarber
1,5 liter vatten
4,5 dl strösocker
saften av en citron

STOR kastrull
Fina flaskor att hälla upp saften i

Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

Blandas ungefär 1 del saft – 2 delar vatten. Den är alltså inte så dryg men smaken… Smaken mina vänner..
Det här är sommar på flaska!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: