Mat

Petits Chouxer

Till mitt shoppingmingel med bubbel serverade jag tre olika smaksatta Petits Chouxer. Jag ville ju såklart ha något franskt vilket visade sig enklare än jag trodde. För jag fuskade. Jag hittade färdig mix på bakhyllan. Hihi! Ibland måste man veta när det är dags att gå den enkla vägen.

Tillsätt endast vatten. Väldigt smidigt när man ska göra över 60 stycken. Jag använde 3 paket – ett till varje smak jag gjorde och dom tog slut så det är väl uppenbarligen rätt lagom till 11 hungriga damer.

Baka bröden samma dag du ska använda dom och låt dom stå kvar på plåten – läggs dom i en plastpåse blir dom mjuka. Skär ett litet snitt i varje petit choux och fyll dom precis innan servering.

Nu då till det intressanta – det dom här små filurerna är fyllda med!

2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
hallon

Sikta ner vaniljsocker i grädden och vispa den. Spritsa grädden i brödet och dekorera med ett hallon i varje.
 

300 g naturell färskost
4 msk kaviar på tub
½ dl färsk dill
½ finhackad rödlök

Vispa färskosten med elvisp tills den blir fluffig. Blanda i allt annat och rör till en jämn smet. Fyll dom små bröden med en sprits och sätt en dillkvist i varje.

 

200 g chevreost
1 dl vispgrädde
1 dl strimlade soltorkade tomater
färsk basilika

Vispa grädden. Smula ner chevren och vispa ihop till en smet. Låt stå i kylen i en spritspåse i ca 30 min. 
Spritsa i fyllningen i bröden och dekorera med en bit soltorkad tomat och ett blad basilika. 

 
Servera dessa små sötisar tillsammans med ett kallt franskt bubbel.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: