Livet

Nu blommar den!

Det är en helt ljuvlig färg på den här godingen Fredrik fick i födelsedagspresent. Vi har planterat den vid vår infart och jag hoppas att den kommer växa så det knakar. En riktigt stor och fluffig Rhododendron med mängder av blommor är ju sååå vackert. Än så länge är den här ju en liten bebisvariant  men om några år så….

Planterar ni en sån här tjusig sak så glöm för guds skull inte att köpa rhododendron-jord och gräv ett jättehål där den ska sitta. Jag har försökt mig på att plantera en sån här utan att vara sådär petnoga och den dog inom ett år. Det här med rätt jord för det man planterar är tydligen viktigare än vad i alla fall jag nånsin trott.

0 kommentarer

  • Gisella

    Ja, det är en fantastisk buske. Vi har precis planterat två stycken, samma färg! En annan sak som är bra att tänka på så att de trivs, förutom jorden, är att de ska stå skuggigt och fuktigt. Där vi hade sommarstället på Ljusterö, hade vi en rododendron som stod i nord/ost läge nedanför en bergskant. Den var säkert 2,5 meter i diameter. Helt enorm! Och med lila blommor. Tänk också på att ta bort de vissna blommorna. Lycka till! Kram

Kommentera

%d bloggare gillar detta: