Livet

Trädgården formas

Vi jobbar vidare med vår trädgård som inte fått kärlek på såååå länge. Grannarna har skvallrat om att det var en jättefin trädgård tills för 3-4 år sedan då dom som bodde här innan tydligen slutade bry sig. Synd. Men nu får vi göra den till vår egen vilket har blivit ett jättestort och väldigt roligt projekt. Jag kom precis på att jag måste gå upp på balkongen och ta ett par översiktsbilder innan vi verkligen sätter igång.

Men nu då till dom små förändringarna som blivit sista tiden. Rabatten har jag ju visat men det ska tas nya bilder där med. Kommer ni ihåg att Viktor planterade pumpafrön hemma i morfars garage i mars? Nu har morfar vårdat dom små fröna i sitt växthus så att det blivit en stor och fin planta. Den plantan sitter nu på hederplats på hörnet i rabatten där vi hoppas den ska bli gigantisk och ge oss massor med prydnadspumpor!

Vi gräver ju upp både det ena och det andra som vi inte vill ha kvar eller som har blivit helt vildvuxet. Mitt på tomten har vi dock sparat ett litet träd som vi inte vet riktigt vad det är. Pappa har gjort en kvalificerad gissning på nåt frukt/bärträd och då är det automatiskt ett ”sparaprojekt”.  För att det lilla trädet inte ska behöva känna sig så ensamt nu har jag tagit hem massa akleja från landet. Det här är en helt fantastiks blomma – växer som ogräs och är vacker som få. Hoppas nu att dom tar sig bara!

Mitt i alla uppgrävda taggbuskar, risiga rosor och en j-vla gran hittade jag dock riktiga godbitar. Dom långa ljusa bladen som jag först trodde skulle bli påskliljor eller nåt har nu långa knoppar som jag tror kan vara några sorts liljor. Åhhh vad jag hoppas på att det är nåt riktigt maffigt! Vi har liknande på landet som är skrikigt orangea och helt underbara. Kanske kanske är det samma sort. Dom ska inte vara kvar där som står nu men jag tänkte vänta med flytten tills dom blommat över. Där dom står ska det nämligen bli en stenlagd liten altan för en liten sittgrupp. Som sagt – många planer och projekt framöver. Självklart kommer ni få hänga med på allt. För vem vill missa nåt så spännande? 😉

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: