Mjuka kakor

Vaniljbullar

Idag har jag haft ugnen igång bra länge – både bullar och små muffinsar har blivit bakade. Dessa ska (om inte min kära familj hinner äta upp dom innan) hamna i frysen för att finnas till hands vid picknickar framöver. Jag brukar vanligtvis bara baka kanelbullar men idag slog jag på stort, efter önskemål från Fredrik, och gjorde dessa godingar.

Grunddegen är den gamla vanliga – recept här.

Fyllningen gjorde jag på 150 gram rumsvarmt smör, ½ dl vaniljsocker och ½ dl strösocker. Bara gegga ihop i en liten skål och bre ut på den utkavlade degen med en slickepott.

Himlans gott blev det och vi har precis haft lite kvällsfika i soffan till Byyglov.

ps. Har fått lite ny inspiration till bildredigering. Har haft lite idétorka när det gäller bilder ett tag men efter lite bloggläsning idag har jag snappat upp lite nytt. Lite pill att hitta funktionerna i bildredigeringsprogrammet jag använder men nu så. Rätt fint va?!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: