Mjuka kakor

Daimmuffins

En plåt med små söta muffins blev det också bakat idag. Eftersom dom ska frysas blev det ingen frosting. Jag inbillar mig att det är en muffins när det inte är frosting och en cupcake när det är frosting. Kan det stämma? Så tänker jag benämna dom tills jag hittar nån bättre förklaring.

Jag har nästan slutat göra stora muffinsar till förmån för dom här små sötnosarna. Perfekta i storlek till kaffet och lagom stora till barnen. Har dessutom nya fina muffinsformar som jag fick testa idag. Jättefina från Rice som jag köpt på Artiklar Sthlm. (En alldeles underbar butik på Fleminggatan)

Bilden talar ju för sig själv men jag slängde dit lite bildtext också för att verkligen ALLA som gillar att baka införskaffar sig muffinsplåtar. Kolla skillnaden! Såå värt pengarna.

Idag har jag för övrigt testat på min stooooora påse daim som jag fått av min svägerska. Hon har nån som hon känner på Marabou och har fått köpa daim i riktigt storpack. Perfekt när man bakar!

Receptet då till slut:

100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl 
mjölk
4 msk kakao
1 msk kallt kaffe (gärna espresso så det är starkt)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1½ dl daimkross (det är ju bara att gå loss med en kavel på en vanlig daim)

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, kaffe och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Fyll en spritspåse med rund tyll och fyll muffinsformarna till ungefär 3/4-delar.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

Obs! Ta ut muffinsarna ur muffinsplåten direkt när gräddningen är klar. Annars gräddas muffinsarna vidare av värmen av plåten och blir torra.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: