Frukostmat

American Panncakes

Köpte färska hallon för nån dag sedan och idag var det dags att mumsa i sig dom. Vad kan då passa bättre än att grädda en laddning tjocka, goda American Pancakes?! Har använt mig av ett recept sedan tidigare som jag inte hittade idag så jag höftade lite och fick till det riktigt bra! Det blev riktigt goda och fluffiga pancakes – precis som dom ska vara!

Den här satsen räckte precis till oss (2 vuxna och 1 barn, Harry fick annat käk).

2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker
1 ägg
2½ dl mjölk

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
Vispa upp ägget lätt och blanda med mjölken i en separat bunke.
Vispa ner mjölk/ägg lite i taget i mjölblandningen och vispa till en jämn smet.

Hetta upp en teflonpanna och ha i en klick smör. Häll i smeten med hjälp av en vanlig matsked. Jag gör varje pannkaka på 1 msk och då får jag plats med 3 st i pannan samtidigt. Grädda på första sidan till det kommer upp bubblor i pannkakan. Då är det dags att vända. Den andra sidan går snabbt så håll koll så pannkakan inte blir bränd.
Håll pannkakorna varma i ugnen på ca 100 grader tills alla är gräddade.

Servera med bär, pancake syrup, glass, grädde eller kör matvarianten med bacon. Gott gott gott!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: