Livet

Key Lime Pie


Till dessert i lördags var det tänkt att dessa små godingar skulle serverats men dom åkte i soppåsen i morse helt orörda. Men en sparade jag för att dekorera och provsmaka. Ljuvligt goda och jag kommer göra om dom så snart jag har en ny middagsbjudning.

Till 6 små eller en stor paj

Botten:

300 g Digestivekex
100 g smält smör

Kör kexen i matberedare med knivar tills det bara är smulor. Blanda i smöret.

Tryck ut kexsmeten i formar. Grädda på 175 grader i ca 10 min. Låt svalna.

Fyllning:

1 burkkondenserad mjölk (400 g)
4 st ekologiska äggulor
3 st
limefrukter, saften

Blanda kondenserad mjölk med äggulor och limesaft.
Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).

Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: