Livet

Pavlova med Lemoncurdgrädde och färska bär

Enkel dessert som är försvinnande god.

Jag använder mig av Per Morbergs recept på maräng och det lyder som följer:

Tårtbotten

4 st äggvitor
2 dl strösocker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit (12 %)

Sätt ugnen på 140 grader.
Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen.
Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit och rör om väl.
Fös ut smeten på ett smort och rejält mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt. Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter.
Stäng sedan av värmen och låt tårtbottnen stå kvar i ugnen i minst ett par timmar eller över natten. Det går också bra att förvara den på annan torr plats.

Så, nu när botten är klar kan man göra lite som man vill. Jag har gjort Pavlova på lite olika sätt men idag fick jag till en ny variant som blev riktigt bra!

Fyllning:

3 dl grädde
1 dl Lemoncurd
2 dl färska bär (hallon och vinbär hade jag idag)
50 gram mörk choklad
Florsocker

Vispa grädden hårt.
Blanda ihop lemoncurden och 1/3 av grädden i en separat bunke med en slickepott till en citrongrädde. Det gör ingenting om det blir lite klumpar av lemoncurd – det varken syns eller märks vid servering.

Smält chokladen i vattenbad och gör med hjälp av en sked (doppa skeden i choklad och låt det rinna ner i en stråle) eller en chokladflaska dekorationer på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen. Dekorera på Pavlovan vid servering.

Vid servering: 

Bred citrongrädden på marängen
Bred ut resten av grädden över citrongrädden
Strö över bären
Pudra med Florsocker
Stick ner chokladfigurerna i grädden

Njuuut. Glöm inte kaffet!

Jag och Viktor vill så gärna hänga med Bloggbussen i sommar!
Det är tufft motstånd så hjälp oss med din röst!
Tack snälla! ♥

Rösta på min blogg i Bloggbussen 2012!

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: