Livet

The Girl With The Dragon Tattoo

Hur kan man ta en så lång och dum titel på en film som faktiskt har ett rätt klatschigt namn från början?
Män som hatar kvinnor är en betydligt bättre titel om jag får säga vad jag tycker.

Vi har köpt oss denna film och bänkade oss sent igår kväll med en rejäl skål lördagsgodis för att återigen se denna historia. Jag har både läst boken och sett svenksa filmen och båda är ju alldeles lysande!

Den här versionen är bra – inget snack om saken. Dock har jag lite svårt att få ihop varför man använder dom svenska namnen. Eller ja, jag förstår att man gör det eftersom det utspelar sig i Sverige men det låter ju så himla lustigt när dom ska uttala gamla svenska namn som dessutom gärna innehåller å, ä och ö.

Jag tycker nog personligen att dom har ”förstört” Lisbeth Salander en del men det var ändå bättre än jag väntat mig, mycket av kritiken har ju gällt just henne. Daniel Craig gör ett kanonjobb som alltid (gillar honom skarpt) och Skarsgård är ju psykot (givetvis) och gör det ju strålande (givetvis). Några små detaljer här och där som jag tycker det är synd att dom hoppat över och jag gillar inte alls att dom valt en helt annan slutkläm (VARFÖR???)

Det är hur som en film som bör ses. Oavsett om man läst boken, sett svenska filmen eller både och.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: