Citronparfait med vinbär och havreflarn

Ny favorit som fick högsta betyg av gästerna. Och då ska det tilläggas att min far kan vara den svåraste i världen att få till att äta dessert. Ljuvligt gott med syrlig parfait som gifter sig (japp, jag hatar uttrycket men här bara måste jag) perfekt med knaprigt havreflarn och en liten liten klick söt grädde. Underbart!

Parfait till 4 pers

2 äggulor
½ dl florsocker
2,5 dl vispgrädde
skal och saft från 1 citron

Vispa grädden i en bunke och ägg, florsocker och citron i en annan. Det ska vispas ordentligt! Grädden ska bli hård och äggblandningen fluffig. Vänd ihop grädde och äggblandning med en slickepott i en bunke och spritsa ut i fina serveringsglas. Täck med plastfolie och ställ i kylen i 4-5 timmar.

Havreflarn måste göras efter mormors gamla recept och det finns här

Vid servering: Ta fram parfaiten ca 30-40 min innan den ska ätas och dekorera i sista sekund med färska vinbär, en liten klick vispad grädde och ett havreflarn på toppen. Njut! 

Nytt! Ny kategori för desserter. Dom passar ju liksom inte in i varken Anne LAGAR MAT eller Anne BAKAR så nu blev det en ny kategori. När jag får en timme eller två över ska jag försöka sortera in gamla recept också.

0 reaktioner till “Citronparfait med vinbär och havreflarn

Kommentera