Livet

Hallonpannacotta med skogsbärstäcke

Nu så är det då änteligen dags för sista receptet till alla mingelmat – Pannacottan. Så ljuvligt len och perfekt syrlig i smaken. Det här receptet kommer jag göra om! Tänk på bara att den här pannacottan ska stå i kylen över natten så planering krävs!

Pannacottan serverad i små snapsglas av plast. Perfekt storlek att äta på stående fot och bara att slänga när man mumsat klart.

Till 24 små glas (receptet är från början beräknat till 10 pers)

Pannacotta

4 st gelatinblad
10 dl vispgrädde
1 dl strösocker
125 g hallon

Skogsbärstäcke

4 msk strösocker
1,5 dl vatten
125 g hallon
125 g blåbär
1 vaniljstång
½ gelatinblad

Pannacotta (Görs dag 1):
Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull. Passera genom en sil.
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna.
Häll upp i glas, täck med plastfolie och låt stelna 1 dygn i kylen.

Skogsbärstäcke (Görs dag 2):
Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten.
Blanda socker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen. Låt koka 5 min. Låt svalna lite och sila.  
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma bärblandningen. Häll försiktigt ett tunt lager på varje pannacotta. OBS! Vänta en stund så att bärröran inte är för varm – då smälter den pannacottan!

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: