Fest

Mingelmat

Idag startar vi dagen (äntligen) med lite recept och bilder på Mingelmaten vi bjöd på i fredags när vi firade Fredrik. Mingelmat är ju himlans trevligt eftersom folk måste hämta om flera gånger och då flyttar på sig och grupperar om sig. Sittande middag i all ära men ibland är det lite skojsigare med lite rörelse under kvällen.

Jag gjorde 5 olika snittar och 2 efterrätter i miniformat. Det var ganska lagom eftersom man ändå har lite nötter och chips och sånt när gästerna kommer. Vi serverade lite bubbel när alla kom och sen hade vi ställt fram allt man behöver för att blanda sina egna drinkar + öl och vin. Självservering med andra ord. Är man inte för många tycker jag det funkar utmärkt – alla blandar till det man själv vill ha.

Först ut är tomat och mozzarellasallad på pinne. Jag använda mig av babyplommontomater som är så mycket godare än cocktailtomater. Skär av en liten bit på tomaten så snitten kan stå upp. Ost först och sen tomat på en pinne. Salt och peppar samt finhackad färsk basilika strös över alltihop.

Mini Toast Skagen. Rostad formfranska som är delad på 4 delar per skiva. Skagenröra (jag fuskade och köpte) en räka, lite rom och en dillkvist. Så enkelt och så gott!

En riktig klassiker som är ett måste för mig. Har massa minnen från mina föräldrars middagar när jag var liten då dessa serverades. Tunnbröd fyllt med pepparrotsvisp och hamburgerkött. Klipp gräslök över.

Dom här är verkligen inte dom vackraste men sååå goda. En nyhet för mig som jag kommer göra igen. Mjuka tortillabröd som är bredda med PH-ost och sen fyllda med kallrökt lax och grön pesto. MUMS!

Den sista snitten blev det ingen bild på tyvärr. Rågbröd med chevré och honung. Riktigt goda. Skär riktigt mörkt rågbröd i små fyrkanter och lägg en liten bit chevré på varje. Ringa flytande honung över osten och värm i ugnen på 180 grader varmluft i ett par minuter innan servering. Strö över lite rostade pinjenötter.

Jag köpte på mig små fina engångsassietter och matchande servetter. Det är smidigt för gästerna som slipper bära runt ömtåligt (och tungt) porslin och för mig som slipper städa och diska. Bara ställa fram en papperskorg så är det diskat, städat och klart.

Efterrätterna bestod av minicupcakes och hallonpannacotta – båda två väldigt uppskattade. Pannacottan speciellt var helt ljuvlig! Dom kommer i separata inlägg snart…

0 kommentarer

  • Bodypalace

    Där fick man veta nå nytt och då har jag ändå utbildat mig till kock och jobbat som som det. Det jag fått lära mig är att mozzarella bara ska brytas sönder och helst inte behandlas innan. Men hej kan kan göra allt annat i bollar så varför inte ost också 😀

  • Jasmine

    Vilka godsaker, mums! Tack för tipsen.Svar: Jag skulle gärna ha en privat helikopter som kunde ta mig dit jag ville. Västtrafik är verkligen inget bra företag.Tack för tipset. Jag ska se över min sök-funktion mer noggrant.Kram

Kommentera

%d bloggare gillar detta: