Livet

Aftereight cupcakes m. Chocolate fudge frosting

Mint och choklad är en oslagbar kombination. Dom här måste man bara prova!

Till 24 mini Aftereight Cupcakes

100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
4 msk kakao
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

6 st after eight

Sätt ugnen på  200 grader varmluft.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp eller i maskin.

Rör ner smält smör och mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till ungefär 2/3 delar. Använd gärna en sprits med rund tyll så blir muffinsarna jämna och fina.

Dela varje after eight i fyra delar och tryck ner en bit i varje muffins.

Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är och ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

Chocolate fudge frosting

Den här frostingen är fantastiskt god och blir superfin när man spritsar den. Tänk dock på att den stelnar fort så dekorationer måste sättas dit snabbt och ställer du dina cupcakes i kylen blir frostingen helt fast. 

120g mörk choklad
150g mjukt smör
160g florsocker
1,5tsk vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker

Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna.
Vispa smör fluffigt.
Tillsätt florsocker och vanilj lite åt gången, under vispning.
Tillsätt chokladen och vispa frostingen slät.

Spritsa med en stor sprits och dekorera. Jag använde mig av utstansade små F (för Fredrik givetvis) i vit sockermassa och små silverkulor.

 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: