Småkakor

Mandelbiscotti

Ett utmärkt recept att ha som grund till Biscotti i alla smaker. Gör degen och blanda sen i precis vad du känner för. Mina favoriter är mandel, saffran/mandel, mörk choklad och kombon korinter/hasselnötter. Men som sagt – i med vad du känner för! 


Min nya fina kakburk som jag fått av Anneli i present. Med cupcakes givetvis. Love it!

Till en plåt:

100 g flytande smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
En nypa salt, om man vill
1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl hackade mandlar eller mandelspån

Blanda smör, socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och rör ner tillsammans med de hackade mandlarna eller mandelspånen. Knåda lätt och forma till fyra längder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast i två centimetersbitar och ställ i eftervärmen (avstängd ugn) tills de torkat helt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: