Livet

Filmjölkslimpa med aprikoser

Filmjölksbröd är fantastiskt gott – speciellt om man proppar brödet med frukt och nötter. Det här brödet behöver varken jäsas eller knådas så det är kanonenkelt och färdigt att slänga in i ugnen på ett litet kick!

Till två bröd:

 • 1 liter grahamsmjöl (1 l är ca 600 g)
 • 1 1/4 dl linfrö
 • 1 1/4 dl solrosfrö
 • 2 msk hackad mandel
 • 2 1/2 tsk bikarbonat
 • 1 1/2 tsk salt
 • 2 1/2 dl hackad frukt/bär. Jag använde hälften russin/hälften torkade mjuka aprikoser
 • 9 dl filmjölk
 • 3/4 dl sirap
 • 1/2 dl vetekli
 • Smöra två avlånga brödformar med lite smör och strö dom sedan med vetekli.

  Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om ordentligt. Blanda i frukten, filmjölken och sirapen. Rör om ett tag så att allt blandas och det blir en enda gegga. Det ska vara så!

  Fyll formarna och grädda i ugnen på 175 grader varmluft i ca 1 timma. Testa med sticka om brödet är klart. Stickan ska glida in och ut lätt – tar det emot är brödet kladdigt inuti och behöver några minuter till i ugnen.

  Brödet är gott som det är med bara lite smör men med en lagrad ost och en paprikaskiva är det himmelskt!

  Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

  0 kommentarer

  Kommentera

  %d bloggare gillar detta: