Filmjölkslimpa med aprikoser
Filmjölksbröd är fantastiskt gott – speciellt om man proppar brödet med frukt och nötter. Det här brödet behöver varken jäsas eller knådas så det är kanonenkelt och färdigt att slänga in i ugnen på ett litet kick!
Till två bröd:
Smöra två avlånga brödformar med lite smör och strö dom sedan med vetekli.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om ordentligt. Blanda i frukten, filmjölken och sirapen. Rör om ett tag så att allt blandas och det blir en enda gegga. Det ska vara så!
Fyll formarna och grädda i ugnen på 175 grader varmluft i ca 1 timma. Testa med sticka om brödet är klart. Stickan ska glida in och ut lätt – tar det emot är brödet kladdigt inuti och behöver några minuter till i ugnen.
Brödet är gott som det är med bara lite smör men med en lagrad ost och en paprikaskiva är det himmelskt!
0 kommentarer
Vitavis
Sv: Tack så jätte mycket! :)Brödet ser riktigt gott ut, älskar när det är frukt i bröd.Önskar en fortsatt bra tisdag 🙂
CJ
Yum, ska testas!
Snow White
ÅH vad gott det ser ut! Ser nästan ut som ett bröd min mormor bakar ibland och det är ju så otroligt gott! 😀 sv. hihi roligt att jag kunde komma med något nytt! Hoppas du gillar det lika mycket som jag 😀