Påsk

Påskdukning

Tack vare fina Malin så har vi massor med tjusiga bilder från påskfirandet men dom kommer imorgon. Nu har precis en Pirates-rulle, Död mans kista, börjat så jag ska slänga mig i soffan med mitt påskägg. Lite bilder från min dukning ikväll kommer dock här!

Hoppas alla haft en kanon Påskafton!

Besticken låg inrullade i servetten med en påskfjäder som sällskap. Ett grovt snöre knöt ihop allt. Enkelt och himla fint.

Äggkoppar är ju liksom ett måste och jag har ett gäng som jag bara tar fram till påsk. Från Hemtex för ett par år sedan. Mammas lilla påskarrangemang skulle vara bordets mittpunkt men det blev bara tills gästerna kom för jag fick den finaste jättebuketten med tulpaner som tog över paradplatsen. Gul löpare även den från Hemtex. Prickiga servetter från Lagerhaus.

Perfekta barnpysslet när man ändå är i köket och lagar mat. Knäck äggen försiktigt så dom får fina kanter och sköj ur dom. Använd dom sen som ”vas” till en liten påsklilja eller nån annan blomma. Ställ i äggkoppar. Viktor tokgillade dessa!

Vill man vara lite mer avancerad i pysslandet gör man sitt eget pynt. Dom här tovade jag ihop för några år sedan och använder fortfarande – så himla söta. Finns fortfarande som pysselsats på Panduro tror jag.

Till sist måste man ju ha godis. Utöver ”barnvänligt” lösgodis lyxade jag till det med mina påskfavorier. Chokladäggen från Anton Berg. Blev himla snyggt i mina skålar från Iittala och den lilla ”silver”brickan. Det här är den andra jag köpte på Skopan för nån vecka sen.

En kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: