Fisk och Skaldjur,  Pasta

Hummerpasta med konjak

Ikväll när Anneli och Daniel kom på middag var ursprungsplanen grillning. Men eftersom det numera har blivit midvinter och snöstorm igen så fick vi styra om. Med hjälp av min favoritmatblogg styrde jag ihop en alldels ljuvlig pasta med Hummer, räkor och Konjak. Tog lite tid att göra men åhhh så värt det. Smarrigt! Vi hade vin till men gör jag om den här rätten blir det bubbel – det hade passat perfekt. 

Vi gjorde såklart om receptet lite – det brukar bli så när jag och Fredrik lagar mat – så här kommer vår version av en pasta vi helt klart kommer göra om! 

Kvällens huvudattraktion 🙂

Valfri pasta (förslagsvis färsk tagliatelle)
2 hummer
500 g räkor med skal (vi använde skalade men satsa på såna med skal istället – bättre när man kokar fonden!)
smör att steka i
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
vatten
4 dl grädde
1-2 msk konjak
bladpersilja
2 tomater
salt & peppar
1 krm Chillipeppar

Rensa hummern (och räkorna) och spar köttet. Bryt skalen i mindre bitar. Hacka löken och vitlöken grovt. Lägg en klick smör i en stor kastrull och låten skalen och löken fräsa i smöret en stund. Tillsätt tomatpuré, vin och chillipeppar. Häll på vatten så skalen täcks och låt puttra ca 30 min. Sila av skalen och reducera buljongen till ca 2-3 dl.

Tillsätt grädde och konjak. Låt såsen koka ihop tills den tjocknar. Smaka av med salt & peppar. Hacka bladpersilja och tomater och låt puttra med tills tomaterna mjuknat. Lägg i räkor och ta kastrullen av plattan. Blanda med nykokt pasta och lägg hummer uppepå pastan. Såna fina råvaror ska synas! 🙂 Lite persilja och en körsbärstomat på toppen och sen är det bara att hugga in.

Gott gott gott! Och det bästa är att det blev lite över till lunch imorgon. Tjoho!

Efter en sån här brakmiddag känns en lätt efterrätt på plats. Ikväll blev det fruktsallad av Mango, Druvor, Kiwi, Ananas och Blåbär. En klick grädde och lite mandelspån är klockrent till.

En supertrevlig kväll och jag fick dessutom massor med toktjusiga presenter. Dom visar jag imorgon. Nu är det dags att grotta ner sig i recepten inför morgondagens påskmiddag.

Natti natt!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: