Mjuka kakor

Blåbärscupcakes

Idag har jag bakat blåbärscupcakes med creamcheesefrosting smaksatt med vit choklad och blåbär. Min fina vän Anneli fyllde år i början på mars och jag skulle åkt och firat henne men sjukdomar och fullsmetade scheman har gjort att det alltid blivit framflyttat. Idag kom hon äntligen hit och då fick hon 4 av dessa godingar i en såndäringa fin cupcakeslåda. Lite som att få med sig födelsedagstårtan hem liksom. I ett asafult paket fanns dessutom ljuslyktor och servetter från Village. Hur jag än gjorde blev paketet bedrövligt – helt värdelöst att slå in ljuslyktor utan kartong! Men men, innehållet var desto finare och förhoppningsvis blir det en mysig fikastund med cupcakes och tända ljus på hennes altan. Ja, när det har slutat snöa alltså!

Tillbaka till bakverken. Recepten kan ni vid det här laget så det enda som skiljer är som alltid smaksättningen. Idag la jag blåbär både i botten på formarna och sen tryckte jag ner några i toppen på muffinsen innan jag slängde in dom i ugnen. (I många recept ska man lägga ner blåbären i smeten och röra runt men jag tycker det blir så fult när allt blir blågeggigt så jag gör aldrig det)
Smeten fick en extra tesked vaniljsocker och frostingen smaksattes med ca ½ dl mosade blåbär och lite blå pastafärg.

Dekorationerna är hyvlad vit choklad, strössel, hjärtan gjorda i sugerpaste och till slut ett blåbär på toppen.
Lådorna (som är helt underbart fina) finns på Lagerhaus.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: