Mjuka kakor

Daimkladdkaka med digestivebotten

Min melodi när det kommer till bakning – är det gott så stoppa i det i kakan. Det här är just ett sånt bakverk. Allt gott i en och samma dessert. Maffig, tung och… alldeles underbar… Skitenkel att göra dessutom vilket gör den till en rikgit hit!

Sväng ihop den så här:

Obs! Den ska stå till sig en dag i kylen så lite framförhållning krävs!

Botten

150g Digestivekex
75g Smör, smält

Kaksmet

125g Smör
2 Ägg
3 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
0,5 dl Kakao
1 krm Salt
2 dl Vetemjöl
2 msk kallt Kaffe
100g Daim, grovt hackad

Botten: Mixa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut kexsmeten i botten av en rund form och grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 10 min. Låt svalna.

Kaksmet: Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Blanda kakao, salt och mjöl i en egen bunke och sikta sen ner allt i socker/äggsmeten. Tillsätt smör, kaffe och daim. Häll smeten över den avsvalnade kexbotten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Låt kakan stå i kylen över natten. Servera med grädde eller glass.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: