Sega Maränger

Efter helgens ägg-gulefrossa hade jag ett gäng äggvitor sparade i kylen. Vad kan passa bättre då än att göra en omgång stooooora sega maränger. Idag hade jag ingen mörk choklad hemma så jag slängde i lite Nutella istället. Funkar utmärkt!

Dom här segisarna är maffiga värre så när dom ska avnjutas är det en idé att dela med någon – en hel får man knappt i sig.

Så här gör man då:

8 äggvitor
5 dl socker

ca ½ dl Nutella

Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.

Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat. Det tar en jäkla tid så en maskin är att föredra men visst går det att köra med elvisp. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
Smält Nutellan snabbt i micron och blanda den med marängen.
Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i ugnen i ca 50 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s