Småkakor

Mandelkakor

Ibland får man fuska. Och ibland blir det nästan bättre om man fuskar. Mandelkakor är just en sån sak. (Tycker jag). Mandelkakor bakade på mandelmjöl (som man ”ska” göra) tycker jag inte alls blir sådär sega och goda som jag vill ha dom. Så jag fuskar. Jag bakar mina mandelkakor med mandelmassa. På det sättet blir dom typ som jättestora mandelbeskvier. Just den här laddningen ska jag dock inte bara avnjuta till kaffet (i ärlighetens namn är dom här kakorna nästan lite för stabbiga och söta för att användas till kafferepet) utan dom är tänkta att vara ”kakan” i min dessert i morgon. Imorgon blir det nämligen 3-rätters. Vad som serveras då kommer dyka upp här på söndag. Med alla recept såklart. Nu ska jag byta ugn mot spis och svänga ihop en fisksoppa med aioli. Mors!

Mandelkakor

250 g mandelmassa
1 st bittermandel
1,5 dl strösocker
2 äggvitor

mandelspån

Riv mandelmassan och bittermandeln. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet och fyll en sprits.
Spritsa små rundlar (det blir kanske 20-25 st) på bakplåtspappersklädd plåt med ganska stort mellanrum. Strö över mandelspån och grädda på 150 grader tills kakorna fått fin färg. ca 13 min. Låt svalna helt innan kakorna försiktigt tas loss med en stekspade.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: