Mjuka kakor

Philadelphiabullar i långpanna

Efter att ha sett det här receptet både här och där i bloggosfären en lång period var det ikväll dags att testa. Lite ändringar i receptet och ändå lite fler ändringar till nästa gång så kommer det här bli en hit. Familjen älskade bullarna och dom här är perfekta att göra en rejäl laddning av och ha i frysen för dom där oväntade fikastunderna. 

Kakan:
ca 30 st
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
2 dl socker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. (OBS! Använd en stor ugnsplåt. Inte en sån där liten fjösig jag tog till. Bullarna blev för få och för tjocka). Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.


Gör hål i degen med tummen och fyll hålen med fyllningen. Det var lite lurigt med sked så jag tog fram spritsen!

Pensla med vispat ägg och strö över pärl- eller råsocker och (om man vill) mandelspån. Grädda i mitten på ugnen i 200 grader i ca 20 min. (Jag körde på vanlig ugnsvärme idag, är inte riktigt vän med varmluften på min nya ugn).

Skär upp bullarna i rutor och ät några direkt för att dom är supergoda varma och frys sen resten.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: