Mjuka kakor

Daimkladdkaka med fruktsallad och daimgrädde

Börjar dagen med receptet från födelsedagsfikat. Vi åt upp resterna igår och det här är verkligen en kick-ass kladdkaka. Mängder med mörk choklad och sen daim på det. MUMS! Det här är en riktigt tung kladdkaka som hellre ska gräddas för lite än för mycket och som allra helst ska vila i kylen över natten innan den ska avnjutas. 

200 g smör
200 g mörk choklad (ca 60-70% är lagom)
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
en nypa salt
1 st dubbel Daim förpackning (56 g)

Smält smör och hackad choklad över vattenbad eller i mikron, rör om och låt svalna lite. Vispa ägg och socker för hand och rör ner i chokladsmeten.
Rör ihop vetemjöl och salt, blanda ner i smeten. Rör om tills den är jämn.
Hacka Daim chokladen och rör ner i smeten. Smörj en rund kakform och häll i smeten, grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter, 200 C. (Jag har den inte inne en minut längre än 15 min – den ska vara kladdig ordentligt – den stelnar i kylen sen)

Vispa grädde och hacka ner en dubbeldaim och servera till. Och såklart fruktsallad om man känner för det.

Dags att få på sig kläderna och ansiktet inför dagen. Idag är båda killarna hemma så vi ska dra på lite äventyr. Först ut är lunch och lite shopping (har lovat ett efter-magsjuka-besök-på-leksaksaffären-besök bland annat).

Kommentera

%d bloggare gillar detta: