LCHF,  Småkakor

Kokostoppar á la LCHF


Mamma o pappa kom på fika idag (eller egentligen kom dom nog för att hänga med Harry men dom fick fika på köpet). Jag fikar inte gärna utan kaffebröd så det blev till att leta upp ett något som funkar att käka nu – alltså inget socker och inget mjöl. Kokostoppar är en favorit och jag brukar vanligtvis använda Leilas recept. Nu gjorde jag om det lite och skippade socker och choklad. Jojo, inte dumt alls. Jag gjorde dom här neutrala men jag tror att det kan vara en hit att blanda i lite limesaft för att få lite syra eller kanske ta riktigt mörk choklad och hacka ner i smeten.

Till ca 20 st små toppar

2 ägg
50 gram smält smör
5,5 dl (200 g) kokosflingor

Blanda ihop allt och låt smeten stå och vila i ca: 10 min. Gör små toppar av smeten med händerna och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 175 grader i ca: 10 min.

0 kommentarer

  • MAMMAN SOM KÄMPAR FÖR LIVET

    Hej!Kul du antar utmaningen.Jag vill att Du mailar mig följande:Ditt NamnHur många kilo ska du ner (till midsommar)Din Bloggadress (om du har någon)Jag har ändrat så jag vill ha rapportering en gång i veckan (fredagar). Så vi kör igång på fredag den 27:e Januari. Jag kommer påminna i bloggen varje torsdag om att ni ska skicka in er viktminskning. NU KÖR VI!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: