Frukostmat

LCHF plättar med hallon

God Morgon helgen!

Det är ju lördag och då får man äta godis! I mitt fall är det numera några hallon. 🙂

Igår köpte Fredrik med sig bilagan till Expressen hem, en LCHF bilaga där det fanns mycket mumsigt faktiskt. Dom här plättarna som jag gjorde till frukost idag är ett exempel. Jag tyckte om dom, mest tror jag för att det är nästan som att äta nåt med kolhydrater. Fredrik gillade dom inte alls men han är inte lika förtujst i den här dietgrejen. Jag hoppas ju att man ska komma in i det här så pass bra att det inte känns som en diet utan bara ett val. Men tro mig, där är vi inte ännu.

Till två plättar eller en pannkaka:

2 ägg
2 msk keso
2 msk sesamfrön
2 msk solrosfrön
1 tsk kanel
2 msk kokos
Smör att steka i

Vispa upp äggen lite först med en gaffel innan allt annat blandas i. Ha smör i pannan och stek på låg värme som en omelett. Jag vände min plätt idag men jag tror faktiskt att det blir godare att inte göra det. Man kan även byta fröna mot andra och testa med vaniljpulver eller kardemumma för annan smak.

Fredrik har precis stuckit ner till centrum där en herre säljer 38 flyttkartonger. När han kommer hem har vi hela helgens sysselsättning klar. Tjoho. Eller nåt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: