Mjuka kakor

Kolamuffins med frostingfyllning

Mitt nya cupcakesfat som jag fick i julklapp. Behöver jag säga att jag är lycklig! 🙂

Mina klassiker som jag bakat sen jag gick i högstadiet. Världens godaste muffins som är sega i kanterna och alldeles krämiga i mitten. Till den här laddningen hade jag chokladfrosting från tårtan kvar som jag fyllde dom med. Det är liksom godast + godast + grädde = Fantastiskt gott!

Har säkert lagt upp det här receptet flera gånger men här kommer det igen. Det här måste alla prova!

2 ägg
3 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
100 g smält smör
1½ dl mjöl

Vanligtvis gör jag 12 stora muffinsar men eftersom jag ville använda mitt nya fat gjorde jag små varianter och fick därför 24. Dom är mastiga så ska man ha dom på kalas där man har annat gott kan det vara smart att göra ministorlekar.

Gör såhär:

Vispa ägg och socker riktigt mycket med elvisp eller i maskin. Blanda torra ingredienser i en skål för sig och sikta i lite i taget i äggvispet. Blanda till slut i smöret. Klicka ut i formar OBS! Fyll max halva formen och se till att ha dubbla formar om du inte har muffinsplåt – dom här små rackarna sväller massor på både bredden och längden.

Grädda på 160 grader i ca 20 min för stora och 10-12 för små. Dom ska först ”puffa” upp sig och sen sjunka ihop. Ta inte ut plåten förrän alla sjunkit ihop. Testa med en provsticka så att smeten inte fastnar på stickan.
Dom här muffinsarna är inga snyggingar eftersom dom ser ut som en krater men med lite piff i form av grädde eller en jordgubbe så blir dom riktiga 10-poängare.

Om man vill fyller man med frosting men det är egentligen onödigt. Dom är sjukt goda ändå.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: