Livet

Chokladtårta med jordgubbar

Med lite fusk och mycket kärlek kan man få till en riktigt hygglig tårta.

Fusk i form av färdigköpta chokladbottnar och jordgubbsfluff (finns i hyllan med strössel och sånt) och sen lite egenkomponerad chokladgrädde och frosting.

Tårtan är gjord såhär.

Botten
Mosade frysta jordgubbar
Mellanbotten
Jordgubbsfluff (det är ett pulver som blandas med mjölk och vispad grädde)
Locket

Tårtan är täckt med chokladgrädde:

3 dl vispgrädde
4 msk kakao
4 msk socker

Sikta all kakao i grädden och blanda ner. Låt stå och vila ca 20 min. Blanda ner socker och vispa sedan grädden. Vräk ut allt över tårtan och fixa till det jämt med en slickepott.  

Frostingen är densamma som jag alltid gör till mina cupcakes (Leilas recept)

30 g mjukt smör
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g Philadelphiaost
2 msk kakao
½ msk kallt kaffe

Blanda allt till en smet och go bananas med en sprits, jordgubbar, dekorationer och ljus!

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: