Livet

Pilgrimsmusslor med mangosalsa

Den här fredagskvällen startar vi upp med en smarrig (men kanonenkel) förrätt.

Till 2 pers.

8 pilgrimsmusslor
2 skivor bacon
1 Schalottenlök
5 cm gurka
6 körsbärstomater
1 dl fryst mango i bitar
1 knippe bladpersilja
0,5-1 chilli
1 lime

Gör en salsa av hackad gurka, tomat, lök, saften av en lime och chilli (jag tog ½). Blanda i mango och persilja.
Låt stå i en stund så allt får gotta till sig.
Stek musslorna och baconet i varsin panna. Lägg upp allt lite snyggt och servera med crostini.

Crostini är lätt som en plätt att göra själv och blir så mycket godare än köpta. Jag gör mina på Ciabattabaguette men såna där ciabatta som man köper i påse och sen bakar klart själv blir nästan lika bra. Skär tunna skivor (ca 0,5 cm) och pensla båda sidor med lite olivolja. Strö över lite flingsalt och rosta i ugn på bakplåtspapper i ca 4-5 min på 200 grader.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: