Livet

Kycklinggryta med chilli

Det var länge sen det dök upp mat här i bloggen. Beror på den där jäklans köksrenoveringen. Men nu är den ju klar och det är dags att laga massa smarrig mat igen. Igår blev det en lite småhet kycklinggryta som inte såg så mycket ut för världen men som smakade desto mer!


Jag hade velat ha färsk bladpersilja att strö över innan servering men det fanns inte att tillgå hemma tyvärr. Ni får tänka er lite grönt på toppen… Visst hade det dessutom gjort bilden mycket finare!?

För 4 pers

4 st kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
chili efter tycke och smak (jag hade bara chillipeppar på burk vilket funkade utmärkt)
svartpeppar
saft från 1/2 citron
1 gul lök
1 burk hela, konserverade körsbärstomater
1 morot skuren i smala stavar
2 dl grädde
salt
färsk persilja (saknade jag)

Skär kycklingen i mindre bitar.
Krossa och hacka vitlöken fint, strö den tillsammans med spiskummin, paprikapulver, chili och svartpeppar över kycklingen. Pressa sist över citronsaften, blanda om väl. Nu beror det på hur mycket tid du har, om möjlighet finns låt det stå och marinera ett par timmar.
Skala och finhacka löken, stek den mjuk i en klick smör.  Lägg i kycklingen och låt den steka tills den fått fin färg runt om. Slå då över tomaterna och morötterna och låt allt småkoka tills kycklingen är helt genomkokt, ca 20 minuter.
Häll i grädden och salta väl. Såsen får nu koka tills den tjocknar något.

Servera med ris.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: