Livet

Hemma själv med mina hyacinter

Märkligt att filter för antika foton passar så fint ihop med växter. Det är ofta jag använder dom filtrerna till just det. Dom räddar bilder som gärna blir för ljusa och gälla när när blixten förstör. Men vad gör man? Det är ju mörkt som natten ute fast det är mitt på dagen. Skitsverige. Var fan är snön så det blir lite ljust och mysigt?

Det blir sparsamt med juldekorationer i år. Visningar, packning och flytt hamnar liksom i vägen. Men vissa saker tummar man inte på inför jul. Doften av hyacint är en av dom. Enklast möjligt är årets tema och då fick mina hyacinter (vita givetvis) helt enkelt hoppa ner i ett par gamla konservburkar tillsammans med lite vita stenar och en skvätt vatten. Än så länge bor dom på diskbänken och det kan tänkas att dom får bli kvar. Gillar det krispigt gröna mot mina nyuppsatta kritvita kakelplattor. Köket blir för övrigt underbart. Det är bara fog och belysning kvar nu. Bättre bilder kommer när allt är klart.

Måste svamla lite i det här inlägget känner jag. Jag är hemma själv idag. Fredrik jobbar sin första dag. Och hela jag är en känslobomb. Det är jätteskönt att få gå här hemma och skrota (både jag o Harry glider fortfarande runt i pyjamas) med julmusik i högtalarna. Lite stjärnor och julfina saker kommer fram ur gömmorna och medan det åker fram åker mycket annat undan. Men det är så ensamt! Fredrik har varit hemma i över 2 månader och jag har nog vant mig med att ha honom hemma fast jag har blivit vansinnig hur många gånger som helst. Så, sammanfattningsvis. Jag är julmysig, lycklig, ensam och rastlös samtidigt som jag tycker det är skönt att vara själv och bara vill sitta i soffan och mysa. Jag vill ha alla mina julsaker framme och bara baka och laga mat inför jul samtidigt som jag vill bli av med både december och januari så jag kan börja packa inför flytten. Haha. Det här kan bli en jobbig tid för fröken Werner. Kontrollfreak som både vill ha sin perfekta jul och samtidigt sin perfekt planering inför försäljning och flytt. Fortsättning föjler…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: