Pyssel och Fix

Paketkalender

God morgon, middag och nästan eftermiddag.

Här går dagen i ett och vi har hunnit vara på både IKEA och Barnens hus. Ikea för att komplettera det sista till köket (hoppas jag) och på barnens hus för att köpa det allra sista till Viktors paketkalender. Höll ju på att glömma själva adventskalendern till TV men den slank ner i korgen på ICA för ett par dagar sedan och idag blev det dom önskade bilarna som han sett ut för flera månader sen. Nu sitter jag o Harry i sängen och ska börja slå in allt (och äta upp snören, tejpen och pappret). Julmusiken är på och nu ska väl lite julstämning infinna sig!

I år var jag ute i väldigt god tid så paketen är riktigt fina. Det gäller att hålla koll i butikerna runt oktober då det ofta är REA inför julhandeln. Jag har massor med saker i kalendern som är förra årets modell (typ legot längst fram i bild) som jag har köpt för 20:-/st. Nu ligger legot på typ en hundring och uppåt i butik. Samma sak med bakugans och sånt. 20:-/st på Toys`r`us för en månad sen och 98:-/st nu. Tror jag har lagt ungefär 500:- på hela hans kalender. Slog på stort och köpte Bilar 2 som egentligen är alldeles för dyr att ha i en kalender enligt mig, men den vill vi ha hela familjen (jag o Fredrik har inte sett den) så det fick bli ett undantag.

Många har ju åsikter om dessa ”svindyra” kalendrar. Och jag håller både med och inte med. Jag hade paketkalender när jag var liten och jag älskade det (såklart). Jag kan tycka att det är värt att ha en kalender och ta bort lite på själva julafton istället. Viktor får en hel del av det han har önskat sig under hela december istället för allt på en dag. Jag tycker det är smartare än att han bara sitter och sliter upp paket efter paket på julafton. På julafton får han 1-2 paket på morgonen (typ nåt fint att ha på sig och kanske en film) och sen kanske 3-4 paket på kvällen. Jag försöker att blanda mellan leksaker och sånt han behöver tex. nån tröja eller så. Det funkar för oss och jag tror inte att jag lägger ut mer pengar än nån annan på det stora hela. Jag planerar både julklappar och kalender noga och har oftast köpt klart till ungarna redan innan december börjar. Rea och kuponger är det som gäller! 🙂
Om man däremot smäller på med 24 paket i julkalendern och sen 24 till på julafton… ja, då är man nog fel ute enligt mig. Men alla gör ju som dom själva vill.

Harry blir utan kalender i år men nästa år blir det nog en till honom också! Älskar att hitta bra presenter, slå in och fixa! Det är lika mycket för min egen skull som för ungarnas jag håller på med det här! 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: