Livet

Morgonbajs

Javisst. Precis så härligt som det låter. Vi har en morgonbajsare. Varenda morgon vaknar lillfisen mellan 6.30-7.30 och är pigg som en mört. Han far runt som en liten tornado i sin säng och snackar med sina gossedjur. Och bajsar. Varje dag går jag upp och möts av ett underbart stort leende – och en ljuvlig arom av barnbajs. Så fast man är precis nyvaken, och inte alls på samma strålande hurmör, är det bara att lyfta upp den lilla stinkbomben och ge sig in i striden.

För det är ju dessutom så att det där strålande humöret gossedjuren får se byts ut till en helvetesmaskin så fort det är ett skötbord inblandat. Inte så att han är förbannad och skriker utan nyfikenheten är helt utan gränser och han ska göra ALLT. Ta och hålla i  varenda liten strumpa, våtservett och flaska. Snurra runt för att fånga flygplanen i mobilen som hänger där. Titta på den spännande tvättmaskinen. Den befinner sig ju olämpligt nog UNDER skötbordet vilket gör vändningarna och krumbuktningarna extremt akrobatiska. Mitt i det här ska jag få av en pyjamas och av med en full bajsbjöja. Detta görs ju gärna utan att bajset hamnar i exempelvis tvättmaskinen.

Jag är ju en rutinerad morsa så jag har ju givetvis förberett med en påse, framtagna våtservetter och tvättlappar. När vi började befann sig dessa saker på skötbordet men nu när vi har kommit så här långt har Harry fått ner tvättlapparna, snurrat in sig i plastpåsen och äter glatt på våtservetterna. Jo jag tackar. Efter en hyftast avancerad procedur där jag håller i Harrys båda ben (och helst den fria armen) med ena handen och lirkar fram plastpåsen, får ner blöjjan, tar fram nya våtservetter och torkar rumpan med den andra börjar vi närma oss målet. Med den tredje handen (i det här fallet min mun) fångar jag sen upp en ny tvättlapp från hyllan ovanför skötbordet för att till slut få till en torr och ren liten rumpa. Här kan man ju lätt tro att utmaningen är över. Men nej. Det ska på en ny blöja och sen få på pyjamasen igen.

Rond 2 och 3 känns lite lättare eftersom det inte är kladdigt bajs inblandat men här kan man ha riktig tur och få en bonus i form av en väldigt liten snopp som ger i från sig en väldigt lång stråle kiss. När det händer bjuds man dock på ett ljuvligt litet skratt som plåster på såren. Har ni sett nåt tv-program om krokodiler? Ni vet när dom ska fånga ett byte så snurrar dom runt runt i ett rasande tempo. Det är så vi jobbar när blöjjan ska på. Försök få på en blöja på en krokodil vid 6-snåret på morgonen som dessutom skitit ner sig till oigenkänlighet. Behövs ingen morgongympa då kan jag säga..

Pyjamasen? Det är 50/50 om den kommer på eller inte. Det är en annan sak man lär sig som mamma. Att välja sina strider. Noga.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: