Livet

Pollyfluff

Arla har släppt en ny kokbok. Innehållande bara Fredagsmys. Det kan vara en bok mer eller mindre gjord för fröken Werner. Jo jag tackar! Har ännu inte blivit ägare av boken (Snälla tomten kanske?) men det går att söka upp en del recept på deras sida och just nu är det reklam för den på mjölkpaketen. På min tetra eko-mellanmjölk fanns det här receptet som jag bara var tvungen att testa. Mums mums mums kan jag säga.

Till 4 pers (räcker till betydligt mer enligt mig)

2 dl vispgrädde
½ påse polly

Häll grädde och polly i en kastrull och värm upp på medelvärme tills grädden kokar och godiset smälter. Det tar en stund innan själva pollyn smälter men hållt ut! Till slut ger dom med sig. Pass på så att det inte bränner fast bara, det måste röras hela tiden.

Häll över gräddblandningen i en skål och ställ i kylen. Gärna över natten men minst ett par timmar.
Vispa upp med elvisp till ett fluff innan servering.

Det här fluffet är himmelskt lent och gott men måste serveras med nåt syrligt för det är sööööött. Jag körde med passionsfrukt för det var det jag hade hemma men skulle jag bjuda på det här som dessert skulle jag göra en fruktsallad med syrliga exotiska frukter och bär.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: