Livet

Rabarber Semifreddo med varm hallonsås

Och så till det viktigaste – Efterrätten!

Tårta, choklad, sött, grädde och kola är saker min far skyr som en vampyr gillar vitlök. (Det handlar om vampyrer på mjölkpaketen så den parallelen kändes märkligt nog naturlig. Alla som har barn förstår mig. Läsa på mjölkpaketen är liksom obilgatoriskt då) Hur som helst så är det friskt, syrligt och fräscht som gäller för att impa på min far. Efter att ha scannat webben rätt duktigt hittade jag det här receptet på arlas hemsida. För övrigt en ypperligt bra sida att leta recept på btw. Det blev precis så som jag hade hoppats. Riktigt syrligt blandat med lite sött och bröts det av med lite nötigt. Mums!

300 g rabarber
1 ½ dl strösocker
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 dl Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
1 dl florsocker
2 ägg

Strimla rabarbern fint och lägg i kastrull med strösocker.
Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Ta bort från plattan och låt svalna.
Knäck äggen och dela gulorna från vitorna. Vispa grädden fluffig och vispa sedan i kvarg, florsocker och äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar. Vänd försiktigt ner äggvitor i gräddsmeten tillsammans med rabarberkompotten och mandelbiskvierna.
Häll smeten i en form och täck med plastfilm så det ligger tätt mot smeten. Ställ i frysen och frys i minst 4 timmar. Ta ut semifreddon och låt stå i kyl 1 timma innan servering.

Jag gjorde den här redan igår och det gick utmärkt. Ta fram den ca 15-20 min innan den ska serveras bara.

Hallonsåsen är världens enklaste. Frysta hallon tinas och värms i micron. Mosa med mixerstav och smaka av med lite socker.

Skopa upp semifreddo i ett glas. På med hallonsås och till slut ett överdrivet antal mandelbeskvier för att dom är så väldigt goda!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: