Livet

Mandelbiskvier

Dagens bakverk – små mandelbeskvier

Dom här ska jag ha till kvällens efterrätt. Det var förhållandevis lätt att få till dom här små godingarna. Det lurigaste är att spritsa ut dom snyggt. Jag har en gammal sprits som jag efter idag har slängt. Nu ska jag försöka jaga fatt i såna där engångsspritsar som jag tror är sjukt mycket bättre. Såna där dom har på restauranger och bagerier. Nån som vet vart man hittar såna?

Recept kommer här:

200 g skållad mald sötmandet. Jag körde mandlarna i matberedare med knivar. Funkade utmärkt.
1,5 dl strösocker
2 äggvitor

Vispa äggvitor och socker så det blir vitt. Behöver inte bli hårt skum – se bara till att det är ordentligt blandat. Rör mer mandelmjölet noga så det blir en slät massa. Fyll en sprits och gör små toppiga beskvier.
Grädda på 200 grader i ca 5-10 min. Här krävs passning! Dom är inte klara ena sekunden och brända i nästa så det blir till att sitta och glo in i ugnen i slutet.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: