Livet

Pasta med köttfärs och Philadelphia

Idag blev det pasta till middag. Hittade en recept på en blogg (såklart) och testade. Pastarätter är en stor favorit i den här familjen så det är ett säkert kort för att få en trevlig middag!

Kanonenkelt recept som jag tror kommer från nån av dom här matkassarna man kan få hem. Receptet ska vara till 4 pers men det räcker till betydligt mer. Har en stor burk kvar som räcker till lunch imorgon. Perfekt!

500 g pasta rigatoni
400 g nötfärs
2 msk olivolja
1 st gul lök
4 dl grönsaksbuljong
120 g Philadelphia vitlök & örter
60 g riven parmesan
salt & peppar

Koka pastan. Finhacka lök och stek i oljan tills den fått fin färg. Tillsätt köttfärsen och stek den ordentligt. Tillsätt buljongen och låt sjuda ca 30 min under omrörning. Tillsätt vatten vid behov.
Blanda ner philadelphiaosten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda med pastan och rör om ordentligt. Servera med färskriven parmesan.

Det här är ett gott recept men om jag gör om det så skulle jag lägga till lite grönsaker. Det blir lite enformigt i slutet som det är nu. Färska champinjoner, tomat, zuccini och lite färka örter kommer åka i nästa gång. 
Dessutom behöver rätten lite färg. Den är betydligt godare än vad den ser ut. Viktor lade ner stor möda på att tända ljus och fixa mys så jag hade inte hjärta att klämma på lampor för att få till en bra bild.


 
Till sist. Glöm för guds skull inte att servera med ett gott bröd. Pastarätter och bröd hör ihop. Punkt.

0 kommentarer

  • Terese

    Ja vi brukar oxå köpa biliga tapeter på typ rusta men har ej hittat nått jag är förtjust i än och börjar känna paniken ;)Ja vi har funderat på typ sallads buffe å sen göra typ janssons eller nått sånt varmt tack för titten å för att du komentera

Kommentera

%d bloggare gillar detta: