Livet

Nutellasemifreddo

En av mina favvo-mat-bloggar hade ett nytt recept på den här übersmarriga semifreddon. Enkel som tusan och såååååå underbart god. Måste dock göras i god tid innan för att hinna stelna. Jag var ute i senaste laget men med hjälp av nån smartig fast-freeze-funktion hann den stelna.

Receptet kommer här:

Nutella semifreddo
ca  8-10 port

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.
Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen.
Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten.
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll.

Undrar ni vart jordgubbarna är? Dom små jäklarna är kvar i kylen. Skit också. Men dom får bli en smarrig smoothie till frukost imorgon istället. 

Hjärtan i choklad hittade jag på bakavdelningen på ICA. Fanns massa ätbara dekorationer från Dr. Oetker som blir finfina till sånt här.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: