Småkakor

Viktors chokladkakor

På höstmarknaden i Viktors skola såldes väldigt populära kakor till fikat. Jag hade planer på att fråga efter receptet men innan jag hann så kom Viktor hem med det i skolväskan. Haha, tydligen fler baksugna föräldrar. Ikväll har vi såklart testat och dom blev så precis så goda som vi hoppades. Viktor har gjort allt från att mäta upp smöret till att hälla i alla ingredienser i bakmaskinen. Han körde maskinen och hällde upp degen på plåten. Det enda jag hjälpte till med var att rulla ut degen så att rullarna blev lika stora och gaffla ut den, det va faktiskt lite lurigt. Nu har vi mumsat på kakor och kall mjölk. Det ska vara mjölk till nybakade kakor. Dock blir inte ett glas mjölk så skoj på bild så jag piffade ett kort med kaffekopp istället.

Receptet kommer givetvis i originalversion.

Den noggranna läsaren ser att det inte finns nåt pärlsocker i receptet och det stämmer. Det har jag o Viktor lagt till sjävla. Det ska vara pärlsocker på chokladkakor. Så är det bara.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: