Livet

Killarnas rum har fått ett ansiktslyft

Lite nya småsaker och en rejäl städning lyfte killarnas rum ordentligt. En sväng upp på vinden fixade det sista så nu känns det som ett helt nytt rum. Jag shoppade nya saker i vitt – fåtöljöverdrag, backar till hyllan, gardiner och förvaringslådor. Tidigare hade vi massor med färgglada lådor och tyger vilket jag tycker om i barnrum men med tanke på den hmm.. färgglada (läs fruktansvärt fula) väggen så behövdes allt lugnas ner lite. Vitt och svart får helt enkelt bli färgerna och så får vi lida med den röda väggen tills vidare. Tycker hur som helst att det känns kanon nu! Enda ommöbleringen blev ett byte mellan fåtölj och hyllan. Det blev så mycket bättre nu! Jag kan inte riktigt säga varför men det är mysigare på nåt sätt. Nu ska jag bara ta hem en golvlampa jag har över på landet och ställa den vid fåtöljen så är vi redo för att sitta och läsa sagor i höst och vinter. Förut hade vi två små mattor, en bilmatta i massa färger och en rund beige vid Harrys säng. Jag fyndade vår gamla vardagsrumsmatta på vinden så nu har killarna en stor mysig rya istället. Skönt att sitta på när man leker på golvet.

Harrys favoritstället är babygymmet framför fönstret. Där ligger han mer än gärna och kollar på träden och molnen utanför. Viktor har fått en gummisnodd med nypor från Granit där han har fått sätta upp kort och där han även kan spara teckningar och sånt han gör i skolan. Nya lådor från IKEA är numera fyllda med spel och pussel. Jag köpte en pall så han når upp och hämta ner allt själv. Tidigare låg allt sånt i garderoberna och det gjorde att han inte kunde ta fram dom själv. Redan igår satt han och Liam och spelade spel – sånt gör mamma glad!
Dom gamla lådorna i Trofast hylla från IKEA har blivit utbytta mot nya fina vita. Viktor har fått sortera alla leksaker och välja själv vad han ska ha i lådorna. Böckerna har flyttat ner från en hög hylla som han inte nådde till en nivå där han lätt kan hämta dom själv. Kvar (och orört) är Harrys hörna. Den är ju nyfixad så den behöll jag som den var.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: