Fisk och Skaldjur

Strömmingsburgare

När vi är på landet brukar vi åka med mamma o pappa på massa marknader och grejor som alla miljoner små samhällen och föreningar ordnar. Det är mysigt värre men ofta är det ju samma pryttlar som säljs. Ni vet hantverk i form av trädgårdstomtar och dörrskyltar. Stickade raggsockor (men aldrig till barn? Jag letar som en tok efter RIKTIGA raggisar till Harry men det kan dom minsann inte knåpa ihop) och tröjor. Lite lokala produkter som fisk, honung och nån korv. Och sen givetvis godisstånden med mass nötter och såna där lakritsremmar. Sen finns det ett stånd till som mamma o pappa åker land och rike runt efter. Mannen med strömmingsburgarna. Det är alltså en vanlig burgare – men med dubbla strömmingsfiléer istället för kött. Låter märkligt. Men är så gott!
Vi har länge tänkt att ”dom där måste man ju kunna göra själv” men det har aldrig blivit av. Förrän i lördags.

GOTT GOTT GOTT!!! Och massa enkelt. Eller ja, vill man inte leva i fiskos i ett par dagar är ju ett sånt där stekbord som Fredrik har lite av en nödvändighet. Det luktade till och med inne fast vi var ute.

Hur man gör? Jo, man tar två strömmingsfiléer. Häller lite dill på den ena och sen smackar man ihop dom. Doppa i ett uppvispat ägg. Rulla i ströbröd (och lite mjöl). Stek i massor med smör. Lägg din ”burgare” på ett hamburgerbröd. På med isberg, tomat och gurkmajonäs. På med locket. NJUT!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: