Sylt och Marmelad

Plommon och valnötter i sherry

Kvällens plommonkok blev ett av min mammas favoritrecept. Mitt första försök dock så jag får väl se vid nästa familjemiddag om jag blir godkänd. Dom här hela plommonen badar i sherry och polar ihop med valnötter. När man värmer på dom lite och serverar med kall vaniljglass…. sååå gott. Nästan så jag längtar till riktigt höstrusk så man får bjuda på stek och potatisgratäng och så dom här plommonen till efterrätt.

När jag ändå var i farten svängde jag ihop ännu en omgång marmelad. Det finns ju liksom inget godare än en bra marmelad. Den här är syrligare och passar nog fina fisken till efterrättsostar och kex tror jag. Återkommer med recension när jag har testat. Idag använde jag 1 kg plommon, 1 stor apelsin och ½ citron till 1 kg socker (hälften strö hälften syltsocker).

Måste nog ta en tur hem till mamma o pappa imorgon och ställa mina burkar i deras matkällare – mitt kylskåp börjar bli fullt!

Nu – sängen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: