Livet

Plommon och valnötter i sherry

Kvällens plommonkok blev ett av min mammas favoritrecept. Mitt första försök dock så jag får väl se vid nästa familjemiddag om jag blir godkänd. Dom här hela plommonen badar i sherry och polar ihop med valnötter. När man värmer på dom lite och serverar med kall vaniljglass…. sååå gott. Nästan så jag längtar till riktigt höstrusk så man får bjuda på stek och potatisgratäng och så dom här plommonen till efterrätt.

När jag ändå var i farten svängde jag ihop ännu en omgång marmelad. Det finns ju liksom inget godare än en bra marmelad. Den här är syrligare och passar nog fina fisken till efterrättsostar och kex tror jag. Återkommer med recension när jag har testat. Idag använde jag 1 kg plommon, 1 stor apelsin och ½ citron till 1 kg socker (hälften strö hälften syltsocker).

Måste nog ta en tur hem till mamma o pappa imorgon och ställa mina burkar i deras matkällare – mitt kylskåp börjar bli fullt!

Nu – sängen.

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: