Sylt och Marmelad

Plommonmarmelad med kanel

Det blir mycket plommon i matkategorin just nu men det är ok hoppas jag. Jag hoppas ännu mer att ni provar att safta och sylta lite för det är skoj skoj skoj och blir gott gott gott. Idag blev det plommonmarmelad med kanel efter att jag hittade två stackars bortglömda kanelstänger i baklådan. Marmeladen blev ljuvlig och jag bara längtar efter en helgmorgon då jag hinner bara scones och får överdosera en nybakad scones med marmelad och en god ost.

1,5 kg plommon
1 dl vatten
600 g strösocker
400 g syltsocker 
2 kanelstänger

Skölj plommonen och lägg dom i en stor kastrull med 1 dl vatten. Koka upp och låt koka under lock i ca 30 min. Nu kommer pillergörat med att fånga upp alla kärnor. (Jag räknade faktistk plommonen innan så jag skulle vara säker på att hitta alla kärnor. Lite jobbigt när man ger bort en burk senare och nån biter av en tand).
I med allt socker och kanelstängerna och koka utan lock i ca 30 min till. Gör prov (ni vet den där kylda tallriken, upp med en klick och kolla att det stelnar) och häll sedan upp i burkar som återförsluts direkt. Ställ i kylen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: