Vego

Västerbottenpajer i miniformat


Minivästerbottenpajer är världens enklaste. Strunta i att göra egen pajdeg (speciellt när man är i stugan och inte har bakmaskiner och prylar att tillgå) och köp färdig filodeg. Blir ruggigt gott och knaprigt! Klä stora muffinsformar med dubbla lager filodeg (låt det bli en del kanter som hänger över, dom blir ”lock” sen) och gör ostfyllning av följande:

1 riven Västerbottenost
3 ägg
2,5 dl vispgrädde
salt
peppar
Cayennepeppar (valfritt men väldigt gott)

Blanda allt i en bunke och fyll ca hälften i formarna. Lägg över överskottet av degen som ett lock över smeten och grädda på 175 grader tills dom får fin färg. Pajerna sväller en hel del så bli inte orolig om dom svämmar över lite. Tips är att ställa formarna på bakplåtspapper för att slippa skrapa ihjäl sig på en smutsig plåt sen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: