Livet

Kräftor

Kräftor har alltså stått på menyn i helgen. Gott värre. Mamma o pappa fick ju dock komma på kräfskiva hemma hos sig själva för att käka sånt runt vårt lilla bord i stugan är fasen överkurs. Men men, huvudsaken var att dom inte behövde fixa allt. Det kunde jag göra inne hos oss! Till kräftorna gjorde jag små västerbottenpajer och egna surdegsbaguetter. Jag tycker det är kräftorna som ska stå i centrum så vi hoppade över att ha mängder med tillbehör. Är man många kanske man måste ha lite mer utfyllnad så inte prislappen blir allt för hög (kräftor är ju verkligen inte billiga) men vi var ju bara vi fyra så då kommer man långt på 2 paket. Jag o pappa diggar kräftor så vi åt nog 75% sen smarrade Viktor ett par stycken och mamma o Fredrik tog några men dom höll sig till pajer och bröd.


Surdegsbaguetterna är gjorda på snabb surdeg som bara behöver jäsa ett par timmar eller i kylen över natten. Receptet har jag lagt upp tidigare och finns HÄR.

Pajerna kommer i ett receptinlägg snarast!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: