Fisk och Skaldjur

Laxburgare med Quinoasallad

Dagens middag bestod av en (för mig) nyhet, Quinoa Tricolore. Det är alltså så piffigt 3 olika färger på quinoan i samma påse. Det blev till slut en varm sallad med lite smaskens i och en laxburgare. Laxburgaren hade jag färdigköpta i frysen men det lyxigaste är ju såklart att göra själv. Kan dock bli lite väl mycket att styra ihop såna en sketen onsdagskväll så då är färdiga frysa kanon att ha hemma!

Quinoasallad med soltorkade tomater och parmesan

5 dl kokt quínoa
1 st gul lök
1 st zucchini
8 st soltorkade tomater i olivolja
15 st svarta oliver
100 g färsk parmesan
1 msk olivolja
några kvistar persilja
salt och peppar

Koka quinoa enligt beskrivning på förpackningen. Ställ undan.
Hacka en lök fint och fräs i pannan med lite olja.
Skiva och skär zucchinin i bitar. I med dessa i pannan och stek tills den mjuknar.
Hacka persilja och soltorkade tomater samt riv parmesanen.
Blanda quinoan och lökfräset med persilja och tomater. Strö över parmesan (spara lite parmesan till servering)
Smaka av med salt och peppar.
Innan servering: strö över det sista av parmesanosten och oliver.

Det går precis lika bra att ha kyckling, kött eller kanske en kryddig korv till den här salladen. Man kan även låta allt svalna innan man blandar ihop det och få då en kall sallad som funkar utmärkt på picknick eller som tillbehör.
Och till sist kan man ju självklart ta vad man har hemma (det är i min mening inte ett bra recept förrän man kan ”ta vad man har” och det ändå blir bra). Vräk i paprika, babyspenat, tomater eller färska skott till exempel.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: