Snacks och Smårätter

Böcklingmacka med hemgjord ceasardressing

Godaste kvällmackan på riktigt länge. Nu var den visserligen planerad när jag visste att Fredrik skulle komma hem sent så jag kan inte ta åt mig äran för att ”bara slänga ihop” den. (Men det fattade man kanske med tanke på böcklingen – inget man har hemma liggandes var och varannan dag direkt). Gott som tusan blev det i alla fall. Och ni som köper ceasardressing – sluta genast med det! Så otroligt enkelt och så OTROLIGT mycket godare att göra själv. Den här dressingen är däremot inte den vanliga jag gör utan en variant som blir mycket tunnare och syrligare, perfekt att ringa över lite vad som helst för att piffa upp.

Du behöver till en macka (bara plussa på till det antalet mackor du ska göra)

1 mörkt bröd
1 böckling
1 tomat
1 knippa ruccola
½ äpple (syrligt, typ Granny)
hackad röd lök efter tycke och smak

Börja med brödet. Lägg på ruccola och tomat och sen böcklingen. Hacka äpple och röd lök och strö över. Det ska bli en hög macka. Stort är lika med bra när det gäller nattmackor!

Ceasardressing:

1/2 msk dijonsenap
1/4 dl pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 dl fint riven parmesaost
1 tsk vitvinsvinäge
3/4 dl matolja
1-2 msk vatten
salt
grovamlen svartpeppar

Blanda äggulor, vitlök och senap i en vispskål. Droppa i oljan under MYCKET omrörning (annars skär det sig). Rör i parmesanosten. Tillsätt citronsaft och vinäger. Späd med vatten till lagom konsistens. Smaksätt med salt och peppar.

Den här dressingen har mycket syra och är rätt stark så jag serverar den i ett litet glas vid sidan om så man får hälla på så mycket man vill. (Jag häller på lite i taget men i slutändan är dressingen alltid slut)
Dressingen räcker alla gånger till 4 mackor. Det som blir över (om det blir nåt) sparar jag i en burk i kylen och har till sallader och annat gott.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: