Livet

Ny racer

Lagom till skolstarten kunde vi inte ducka för att Viktors cykel var för liten. Vi tänkte att den skulle räcka säsongen ut så vi kunde köpa ny till våren men insåg att det var taskigt. Han kommer ju kunna cykla till skolan i flera månader till och det är inte så kul att vara den enda med en ”bebis-cykel”. Sagt och gjort. Blocket scannades dag ut och dag in men ingenting. På blocket finns två alternativ av barncyklar – vrak eller vrålåk. Att betala en en hundralapp för nåt som ser ut att ha legat i sjön ett par år eller så vägrar jag. Kul att få en ”ny” cykel som är fulare än den gamla?! Alternativ två är värstingar med dämpningar, växlar, prylar och många nollor på priset. Inte fan (ursäkte uttrycket) tänker jag låta en liten fis jonna iväg till plugget med en cykel jag lagt ut flera tusen för. Man får ju vara glad om han får ha den kvar i en vecka.
Ny taktik! Cykelaffärerna som trevligt nog har REA nu. Vi sökte – och fann! Hem från Cykelringen kom vi med en finfin REX (tror jag den hette) som var nedsatt från nästan 3000 till 1500. Den är fin som snus och i bra kvalisort men ändå inte vräkig så att man ser att den är dyr bara genom att titta på den. Perfekt. Behöver jag säga att Viktor är nöjd? Dock valde han att gå idag i ösregnet. (Bättre att hänga under mammas paraply då – han är vis min son)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: