Livet

Alla måsten och borden

Varför har man alltid så himla mycket man måste göra? Det är alltid ett antal punkter på to-do-listan och det finns alltid saker man bara måste hinna med. Jag vet inte om alla är som jag men jag har i alla fall 2-3 saker jag alltid känner att jag MÅSTE göra. Det är handla. Tvätta. Städa. Rensa rabatter. Allt sånt där husligt. Sen har vi dom här sakerna jag BORDE. Typ tvätta bilen. Fixa klart med renoveringar. Städa på vinden. Rensa barnens garderober. Allt det här är sånt man mer eller mindre hinner med att göra. Handla lär man ju få in i schemat för annars blir familjen så hungrig.
Min stridsplan blir således att jag ser till att beta av det värsta, släcka dom värsta bränderna. När man sen sitter (som nu) och klockan är typ ”borde gå och lägga mig” inser man att man har kvar dom allra viktigaste sakerna på listan. VARA med barnen. TID för bara mig. HA ROLIGT. SKRATTA tillsammans med familjen.
Jag har betat av några av dom trista ”vardags-måstena” men för vad? En ledsen son som jag inte hann leka med bara för att ha en ren diskbänk? En purken sambo som jag inte ens hunnit prata med för att en tvätt blev tvättad? Jag må ha ett damsugit golvet när jag lägger mig men jag har fan inte hunnit sitta en sekund och sy, läsa eller pyssla med sånt jag älskar. Hur jävla kul blir livet då? Hade jag inte krupit i säng bra mycket lyckligare om jag tillbringat tid med Harry på dagen och bara myst istället för att damsuga? Läst böcker och kört bilar med Viktor efter middagen istället för att torka av matbordet? Suttit och pratat med Fredrik eller läst en bok istället för att stressa över en tvätt?

Sjävklart kommer det alltid finnas massa måsten och borden som man faktiskt MÅSTE göra för att få ihop vardagen. Men idag när jag hade stoppat i nappen på Harry för hundrade gången bara för att han skulle vara tyst så jag kunde plocka ihop tvätt, städa köket och kanske hinna damsuga slog det mig. Harry skiter fullständigt i tvätten och damråttorna. Han vill ju bara vara med sin mamma. Och vet ni vad? Hans mamma vill inget hellre än att vara med Harry. Så idag sket jag i alla måsten och borden i flera timmar och bara låg i soffan och fnulade med Lillfisen. Och nu när jag snart ska gå och lägga mig är jag lugnare och gladare än på länge.


Jag o Harry hängde i soffan lääääänge idag. Så underbart mysigt!

Mitt motto är fortfarande att göra saker jag måste och borde. Men numera tänker jag ta alla måsten och borden som gör mitt och min familjs hjärtan glada först och ta allt annat trist och materiellt sen nån gång. Min tid med min familj får man inte tillbaka om man missar den – skiten i hörnen däremot lär inte gå nånstans hur mycket jag än önskar det…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: